Hoppa till innehåll

La Rosa Armata. Kvinnliga partisaner i den italienska motståndsrörelsen: en serieroman.

För att fira Festa della Liberazione, Italienska Frihetsdagen, presenterar Italienska Kulturinstitutet en kväll dedikerad till seriealbumet La Rosa Armata av Costanza Durante (text) och Elisa Menini (illustrationer). Serieromanen handlar om den italienska motståndsrörelsen i området Langhe i Piemonte under 1944, och det görs genom Rosas ögon, på resa för att föra vännen Gisella, och barnet hon har I magen, till frihet. När allt verkar vara på väg att rasa samman upptäcker dem att de inte är ensamma: det är andra kvinnor som dem som räddar dem från en säker död. Kvinnor som bor i skogen, som har tagit till vapen för att kämpa mot den fascistiska regimen och alla de som försöker hindra dem.

Serietecknande är en mångfasetterad konstform med stor expressiv potential och i La Rosa Armata hanteras ämnen som krig, kvinnlig frigörelse och moderskap från en innovativ synvinkel och med en vän hand.

Presentationen av boken, som hålls 26e april klockan 18, kommer ackompanjeras av en utställning med författarens originaltavlor. Författaren Costanza Durante och förläggaren Carlotta Colarieti kommer att närvara under kvällen.

Aperitivo kommer serveras.

Costanza Durante (1990) är född i Milano, uppväxt i Neapel och bor nu i Rom. Hon är manusförfattare och författare, hon har publicerat två romaner och jobbar nu med TV och film.

Elisa Menini (1990) är född i Rimini. Hon är författare och medlem i den självpublicerande serietecknargruppen Incubo alla Balena. Genom hennes teckningar utforskar hon japansk folktro. För förlaget Oblomov har hon publicerat Nippon Folklore (2019), Nippon Yokai (2020) och Nippon Monogatari (2022). 2021 vann hon Premio Boscarato för bästa konstnär.

Information
Data: on 26 apr 2023

Tid: Från 18:00 till 20:00

Inträde : gratis

Bokning krävs

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *