Hoppa till innehåll

Kleist tecknar Cave

Originalillustrationer från liveteckningskonserten 2 april 2019 på Under Fontänen, Stockholm.

Den 2 april 2019 gästade tyska serietecknaren Reinhard Kleist Kulturbiblioteket och Serieteket på Under Fontänen vid ett besök i Sverige som organiserades av Goethe-institutet i Stockholm. Med deras hjälp möjliggjordes en unik livekonsert med jazz-influerade Nick Cave-tolkningar av jazzstudenter från KMH till Kleists mästerliga tecknande. Reinhard Kleist var då aktuell med sin hyllade serieroman Nick Cave – Mercy on me om den australiensiska kultmusikern och låtskrivaren Nick Caves konstnärliga gärning

Bilderna som nu visas för första gången i denna utställning är originalteckningar från konserten. De tecknades live under tiden som respektive låt framfördes. Den som var med på konserten kunde bevittna en perfekt symbios av bild och ljud med en nästintill perfekt känsla för tajming och dramaturgi.

I anslutningen till utställningen finns ett specialbibliotek med Reinhard Kleists samlade serieromaner från Serietekets bestånd, samt DVD:er, CD-album, böcker och noter av Nick Cave till hemlån.

Tuschteckningar: Reinhard Kleist
Musik av Nick Cave, framfört av:

Karin Svensson – Sång
Mikael Wilhelmsson – Piano
Johan Tengholm – Bas
Magnus Jonasson – Trummor

Evenemanget var ett samarbete mellan Kulturbiblioteket, Stockholms Internationella Seriefestival (SIS19), Goethe Institut Schweden och KMH.

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *