Hoppa till innehåll

Stockholms Internationella Seriefestival 2022 [SIS22]

Fredag 20 maj-söndag 22 maj, kl. 11:00–17:00 (+ förarrangemang)
Det blir seriemarknad (21-22 maj), scenprogram, workshops och filmvisningar. Det blir humor och äventyr och djupaste allvar, det blir ungdomsserier, webbserier och manga. Det blir internationella gäster från USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Tjeckien, Palestina, Danmark och fler länder än så. Och naturligtvis en mängd aktuella gäster från Sverige!
Årets festival har två hedersgäster – tyska Anna Haifisch som kommit ut med konstnärssatirerna Von Spatz och The Artist på Lystring förlag, samt Glenn Head från USA, som lagom till festivalen får fjolårets kritikersuccé Chartwell Manor, en delvis självbiografisk historia om en korrumperad internatskola, utgiven på svenska Kaunitz-Olsson.
Spanjoren Alfonso Zapico är aktuell på svenska med serieromantrilogin Balladen från norr på Palabra, en magnifik human historieskildring om åren före det spanska inbördeskriget. Men allt är inte djupaste allvar – våra franska gäster Sylvain Runberg och Serge Pellé står bakom den episka science fiction-serien Orbital, en rymdopera som blandar äventyr och politiska intriger i samma anda som Star Wars och Linda och Valentin, och som ges ut i Sverige av Cobolt. Fler internationella gäster är planerade.
Naturligtvis närvarar lejonparten av den svenska seriebranschen – från etablerade namn som crazyhumoristen Jonas Darnell (Herman Hedning), den alltid nyskapande Joakim Pirinen och sylvassa Nina Hemmingsson, till nyare banbrytare som Moa Romanova (På glid) och Bim Eriksson (Baby Blue).
VILL DU HA ETT BORD PÅ MARKNADEN? GÅ IN HÄR OCH SKICKA EN INTRESSEANMÄLAN FÖRE DEN 25/3!
https://kulturhusetstadsteatern.se/…/boka-bord-pa…

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *