Hoppa till innehåll

Stockholms internationella seriefestival 2021

Även årets upplaga av Stockholms Internationella Seriefestival (den tjugoandra i ordningen) blir digital på grund av rådande pandemi. Men vi kommer att erbjuda ett digert program med fantastiska programpunkter om det bästa den tecknade seriekonsten har att erbjuda!

Under hela maj kommer vi att lägga upp och streama programpunkter med både svenska och internationella serieskapare, såväl livesända som förinspelade programpunkter. Information om detta kommer kontinuerligt att läggas upp här.

Årets hedersgäst är den belgiska serieskaparen Olivier Schrauwen, som debuterar i svensk översättning med den hyllade serieromanen Arsène Schrauwen från Lystring förlag. Bland de svenska gästerna hittar ni bland andra Anneli Furmark, Joakim Pirinen, Elin Lucassi, Åsa Schagerström och textilkonstnären Britta Marakatt-Labba! Fler gäster presenteras inom kort.

Festivalteman har vi också: i år står exempelvis coronaserier, samiskt serieskapande och textila serier på programmet. Men vi kommer som alltid att röra oss i alla tänkbara genrer som serievärlden har att erbjuda! Flera av vårens släpp står i fokus.

Vår bokmässa blir digital även i år. Från mitten av maj till mitten av juni kommer du att kunna ta del av fanzinister, förlag och organisationer som ställer ut på vår mässa Small Press Expo – på webben! Mer om detta kommer.

Vi längtar till fysiska festivaler igen. Men det här är det näst bästa. Varmt välkommen till Stockholms Internationella Seriefestival 2021!

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *