Hoppa till innehåll

Boksläpp: Parallella liv av Olivier Schrauwen

Det blir samtal mellan den belgiske serietecknaren Olivier Schrauwen och Gunnar Lundkvist. Boken kommer att finnas att köpa till specialpris och upphovsmannen kommer att vara tillgänglig för signering.

Olivier Schrauwens andra bok på svenska, efter 2021 års Arsène Schrauwen, är en samling science fiction-noveller.

“En bländande och desorienterande samling av noveller som beskriver författarens interaktioner med framtiden. Schrauwen väver sig konstfullt in i och ut ur berättelserna, som innehåller en icke-binär sångare vars inre tankar hackas och som plågas av ett svartsjukt troll, ett kusligt sexuellt möte med en utomjording och en man (en möjlig släkting till författaren) som gör meningslösa ansträngningar för att få kontakt med de ointresserade invånarna i en avlägsen tid. (…) På sista sidan är det läsaren som har blivit bortförd, av serietecknaren, tvingad att bevittna hur tid och rum stöpts om i Schrauwens händer.”

– Francoise Mouly, The New Yorker

Olivier Schrauwen föddes 1977 i Brygge och lever och arbetar numera i Berlin. Han är till största delen serietecknare, ibland animatör och vid behov illustratör. Bland hans böcker märks Arsène Schrauwen (Lystring 2021) och den snart avslutade Söndag (Lystring 2024)

I samarbete med Lystring Förlag, Rönnells Vänner, Kulturrådet, Stockholms stad och Humlegården Fastigheter.. Medfinansierat av EU-programmet Kreativa Europa.

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *