Hoppa till innehåll

Serietekets franska filmvisningar: Polina

olina är en rysk-fransk film baserad på den oerhört vackra serieromanen med samma titel av Bastien Vivès. Tack vare Serietekets samarbete med Franska institutet får du nu chansen att se den på bio för endast 50 KR.
Den unga Polina, spelad av Anastasia Shevtsova, kämpar för att bli en erkänd dansare och att få stå på den anrika Bolsjojteaterns stora scen. En dag tar hennes liv en plötslig vändning, när hon beslutar sig för att flytta från Ryssland till Frankrike, för att satsa på modern dans.
Polina är en stark berättelse om att följa sina drömmar, och att upptäcka sig själv, i ett vackert filmfoto, och med ett fantastiskt soundtrack. En spännande filmupplevelse både för dansälskare och serieälskare. Och för dig som inte är någotdera men som älskar storslagen film.
FÖRE FILMEN GER SERIETEKETS OLA HELLSTEN EN KORT PRESENTATION AV BASTIEN VIVÈS OCH HANS SERIESKAPANDE.
Bastien Vivès är fransk serietecknare, som sedan sin debut 2006 har kommit ut med en rad hyllade tecknade serier. Förutom Polina kan nämnas serieromanerna A taste of chlorine och The grande odalisque, samt den mangainspirerade äventyrsserien Last man i sex delar. Du hittar självklart Polina och fler verk av Vivès på Serieteket, våning 2 i Kulturhuset.
Serietekets franska filmvisningar presenteras i samarbete med och med stöd av Institut Français de Suède.
FILMINFO:
Originaltitel: Polina, danser sa vie
Genre: Drama
Manus: Valérie Müller, efter serieromanen av Bastien Vivès
Regi: Angelin Preljocaj och Valérie Müller
Skådespelare: Anastasia Shevtsova, Veronika Zhovnytska, Juliette Binoche, Aleksej Guskov med flera
Längd: 1 timme 8 minuter
År: 2016
Franskt och ryskt tal, engelsk text

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *