Hoppa till innehåll

Serieteket visar Random acts of violence

Oktober är ju som ni alla vet Skräcktober, så vad passar väl bättre än att visa en våldsam slasherfilm baserad på en seriebok?
Serieteket bangar inte blod, våld och ond, bråd död och visar därför Random Acts of Violence från 2019 i regi av Jay Baruchel.
Varmt välkomna till en otroligt blodig och våldsam filmupplevelse.

PLATS
Sergels torg, Klarabiografen
SPELTID
80m
TILLGÄNGLIGHET
Hiss, Hörhjälpmedel, Rullstolsplatser
PRIS
50 kr

Serieskaparen Todd har problem med att få till en bra avslutning på sin serietidning Slasherman. Serietidningen är inspirerad av en våldsam mördare som var verksam på slutet av 80-talet och har blivit väldigt populär men också fått motta kritik för att profitera på verkliga tragedier. Känns det senare igen, kanske?

För att bota skrivkrampen tar Todd med sig sin fru Kathy, som arbetar på en bok om mördarens offer, assistenten Aurora och kompisen Ezra på signeringsturné och forskningsresa i den verklige mördarens spår.

Detta är dock en resa de får all anledning att ångra, då det blir uppenbart att en mördare, som tycks vara helt klart inspirerad av serietidningens Slasherman, följer deras väg.

Om serieboken:
Random Acts of Violence är baserad på en serieroman med samma namn av Justin Gray och Jimmy Palmiotti, utgiven av Image comics 2010.
Den kan ses som en otäck metabetraktelse över konsten som reflektion av den våldsamma verkligheten.
En kan också säga att berättelsen ställer frågor om det konstnärliga skapandet och konstnärens, eller i detta fall serietecknarens, ansvar för sitt verk och hur det tas emot av publiken/läsaren.

Information:
I intilliggande Teaterbaren finns fullständiga rättigheter, allt som handlas där är tillåtet att ha med sig in i salongen under evenemanget.

Originaltitel: Random Acts of Violence
Regissör: Jay Baruchel
I rollerna: Jesse Williams, Jordana Brewster, Jay Baruchel
Åldersgräns: 15 år
Genre: Skräck
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Längd: 1 timme och 20 min
Produktionsland och år: USA/Kanada, 2020
Visningen sker i samarbete med Njuta films

Insläpp 15 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *