Hoppa till innehåll

Serieteket 25 år! (del 2)

Serieteket fyller 25 år i år och det firar vi i dagarna två. Den 19 november klockan 16.00–19.00 har vi vårt stora firande! Vi visar upp minnen, spelar partymusik och bjuder på liveteckning, boksläpp och seriesamtal.
16.00: Boksläpp för antologin “Serienördens coronabok” som säljs på plats. Försäljning även från Evil Ink förlag.
17.00: Scensamtal om “Serienördens coronabok”. Medverkande serietecknare intervjuas.
18.00: Scensamtal med Jonas Darnell och Evil Ink förlag. Berättelser från förlagsvärlden och avslöjande av kommande projekt.
Firande med bland annat tårta och tipspromenad blir det även dagen före, som är vår egentliga födelsedag. Se evenemanget “Serieteket 25 år (del 1)”:
https://www.facebook.com/events/949333929125607
BAKGRUND
Den 18 november 1996 slog Serieteket för första gången upp sina portar, då på Kocksgatan 11 på Södermalm i Stockholm. Initiativtagare och grundare var bibliotekarien och eldsjälen Kristiina Kolehmainen (1956–2012), som tillsammans med Stadsbibliotekets dåvarande barn- och ungdomskonsulent Larry Lempert drev igenom det banbrytande projektet att ge Sverige och Stockholm ett eget bibliotek för tecknade serier och grafisk litteratur.
Under åren har Serieteket producerat hundratals program. Först ut var utställningen Den franska nya vågen i serier våren 1997. Sedan dess har de avlöst varandra i en strid ström – svenska och internationella gäster, utställningar, scensamtal, föredrag, seminarier, releasefester, temadagar, workshops, filmvisningar, fanzinmarknader, tecknarbattles, seriegator, Lovecraftfestivaler, Tecknade Toner och inte minst Stockholms Internationella Seriefestival.

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *