Hoppa till innehåll

Serieteket 25 år! (del 1)

Serieteket fyller 25 år i år och det firar vi i dagarna två. På själva födelsedagen den 18 november 17.00–21.00 bjuder vi på tårta i biblioteket. Vi presenterar Serietekets verksamhet, visar upp minnen i vår retrospektiva utställning, spelar kalasmusik och du kan gå vår jubileums-tipspromenad för att vinna fina seriepriser.
Klockan 18.00–19.30 visar vi på vår vägg den livestreamade seriedebutbaren och utdelningen av Urhundenpriset som samtidigt pågår på Stadsbiblioteket: https://www.facebook.com/events/2112673165566395
Mer firande med gästuppträdanden blir det dagen efter. Se evenemanget “Serieteket 25 år (del 2)”: https://fb.me/e/2z08uVqlu
BAKGRUND
Den 18 november 1996 slog Serieteket för första gången upp sina portar, då på Kocksgatan 11 på Södermalm i Stockholm. Initiativtagare och grundare var bibliotekarien och eldsjälen Kristiina Kolehmainen (1956–2012), som tillsammans med Stadsbibliotekets dåvarande barn- och ungdomskonsulent Larry Lempert drev igenom det banbrytande projektet att ge Sverige och Stockholm ett eget bibliotek för tecknade serier och grafisk litteratur.
Under åren har Serieteket producerat hundratals program. Först ut var utställningen Den franska nya vågen i serier våren 1997. Sedan dess har de avlöst varandra i en strid ström – svenska och internationella gäster, utställningar, scensamtal, föredrag, seminarier, releasefester, temadagar, workshops, filmvisningar, fanzinmarknader, tecknarbattles, seriegator, Lovecraftfestivaler, Tecknade Toner och inte minst Stockholms Internationella Seriefestival.

Visa mindre

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *