Hoppa till innehåll

Serietecknaren Linda Spåman inviger ny utställning av feministiska tecknade serier

Välkomna till ett scensamtal om feministiskt serieskapande, om att bråka och leka med normer för femininitet och kanske även om häxor och spådomskort. Samtalar gör serieskaparen Linda Spåman och Maria Margareta Österholm, lektor i genusvetenskap vid Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap.

Maria Margareta Österholm, forskare vid Stockholms universitet
Utställningen ”Feministiska svenska tecknade serier från 1960-talet till idag” pågår från 18 september till 30 november. Den består av bilder och utdrag ur serier kategoriserade i olika teman som exempelvis Arbetsmarknadens villkor, Fanziner och Feminism i svenska manga. Innehållet skapades ursprungligen av forskarna Anna Nordenstam och Margareta Wallin Wictorin i samarbete med bibliotekarier vid Kvinnsam på Göteborgs universitetsbibliotek.

Utställningen är sprungen ur det tvärvetenskapliga forskningsprojektet ”Feministiska svenska tecknade serier som medium för politisk aktivism och kritik” som fokuserat på serier som politisk satir, samhällskritik och en form av aktivism.

Välkomna på vernissage måndag 18 september, kl. 14.00 för att delta i samtalet som pågår ca 30 minuter. Sedan finns möjlighet att mingla och se hela utställningen. Ingen föranmälan krävs.

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *