Hoppa till innehåll

Serier av Stefan Petrini — utställning

STEFAN PETRINI STÄLLER UT I SERIETEKET 18 MAJ–1 JUNI!
OBS! VERNISSAGE LÖRDAG 18 MAJ KLOCKAN 15.00!
2023 emottog Stefan Petrini Serietekets pris till Kristiina Kolehmainens minne för strävande serieskapare (även känt som Kolehmainenpriset). För att uppmärksamma Petrinis konstnärskap ställer vi nu ut ett urval av hans serier, akvareller, original och skisser på Serieteket.
Stefan Petrini är en mångfasetterad serieskapare som arbetar med många olika sorters berättelser, stilar och estetiker, från diskbänksrealism till färgglad eskapism och avantgardistiska experiment. Han har gett ut ett flertal egna fanzin under åren, däribland seriepublikationer som “Sunshine on the Lethe”, “Utväxt + I havsbandet” och “Legenden om min sydamerikanske morfar”, men även textfanzinet Globster där han skriver om serier och andra kulturyttringar. Han har också medverkat i tidskrifter som Galago, C’est Bon Anthology (CBA), Home Made Comics och Portal.
Motiveringen för Kolehmainenpriset löd: “För en mångsidig produktion i åtskilliga genrer, för en ständig utveckling mot högre höjder och en uppenbart aldrig sinande kärlek till seriekonsten och fanzinformen. Magasinens evolution strävar hela tiden framåt, från luringar och utväxter till havsbandets läckerheter och globsters. Serietekets pris till Kristiina Kolehmainens minne för strävande serieskapare 2023 tilldelas Stefan Petrini.”
Besök utställningen och se själv. Fri entré.
Utställningen är även en del av Stockholms Internationella Seriefestival 2024.

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *