Hoppa till innehåll

Releasefest för Knut Larssons “Dödens Ö”

OBS. FÖRANMÄLAN KRÄVS!
På grund av att vi lever i Coronatider kan vi enbart bjuda på ett mindre antal platser och föranmälan krävs. Maila till elton[a]kartago.se och det är först till kvarn som gäller. Ingen spontannärvaro alltså!!!

Knut Larsson är serietecknare och konstnär. Han har utkommit med sex serieböcker, belönats med Adamsonstatyetten och nu släpps Dödens ö på Kartago Förlag.

Under kvällen bjuder vi på Knut, vin, releasepris på boken och Vera Vinter kommer att spela några låtar live.

Dödens ö:
Det har sagts att myter är kollektiva drömmar och att drömmar är privata myter. I Dödens ö får vi prov på några av Knut Larssons privata myter, inspirerade av folksagor och uråldrig mytologi. I vackra och gåtfulla bilder tar han med oss med till den andra sidan där allt är möjligt och allt kan hända.
I en rad sagoskimrande serier och illustrationer får vi bland annat möta fiskaren och hans hustru, båda offer för den nyckfulle havsguden Triton. Vi vandrar genom Kusliga dalen där häxor, jättar och dvärgar ruvar och får följa med Forest Boy på hans tragiska äventyr. Allt inramat av berättelsen om mannen som anländer till Dödens ö i en kista och nedstiger till Underjordens antikvariat.

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *