Hoppa till innehåll

Norén som serie + Urhundennomineringar

Serieteket presenterar två programpunkter under Stockholms bokhelg, lördagen den 28 augusti i Foajé 3, på våning 3 i Kulturhuset.
Kl. 14.30: Urhundennomineringar
Kl. 15.00: Norén som tecknad serie
FRI ENTRÉ
Serieteket börjar så smått att ta upp sin programverksamhet igen. Den 28:e augusti deltar vi med två programpunkter under Stockholms bokhelg [Notera: Programmet har flyttats från Kulturhusets tak till Foajé 3 (vån 3) p.g.a. höstrusket.]
PROGRAMSCHEMA:
14:30: Årets nomineringar till serieutmärkelsen Urhunden, för föregående års bästa svenska och översatta serieböcker, presenteras av Seriefrämjandet. Konferencier: Bitte Andersson!
15.00: Möt Agnes Jakobsson, serietecknaren som är i färd med att sätta upp en hittills ospelad teaterpjäs av Lars Norén – i formen av ett seriealbum! Samtalspartner är litteraturkritikern och författaren Martina Lowden.
Nationaldramatikern Lars Norén avled den 26 januari i år, men hann före sin död inleda sitt samarbete med tecknaren – en serieadaption av pjäsen “Olycka”, som publicerades i samlingen “Dramer: Samhälle” 2014, men som hittills aldrig satts upp på en teaterscen. Ett laddat kammarspel om en efterfest med ett ungt par, en främling och ett sovande barn. Serieboken är planerad till februari 2022.
Agnes Jakobsson är född 1991 och är utbildad på Serieskolan i Malmö. Hon debuterade 2018 med “Psycho girl” från Kartago förlag, Hennes serier har även publicerats i tidskrifter som Galago och Det grymma svärdet.
På Stockholms bokhelg i Kulturhuset presenterar hon den kommande serieromanen “Olycka” i ett samtal med Martina Lowden.
Programmet presenteras av Serieteket i samarbete med Seriefrämjandet (Urhunden) och Kaunitz-Olsson (Norén som serie).

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *