Hoppa till innehåll

Min okända historia

Tecknarna och författarna Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger samtalar utifrån sina böcker ”När vi var samer” och ”Ihågkom oss till liv”.

Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger är aktuella med var sin släkthistoria i serieform där de själva är huvudpersoner och läsaren får följa deras sökande efter sanningen om sin släkts öde. Deras släkthistorier är också större berättelser om rasism och förtryck. Joanna Rubin Drangers bok ”Ihåg kom oss till liv” handlar både om judiskt liv i Sverige och om hur hennes släkt drabbats av Förintelsen. Mats Jonsson tecknar de svenska samernas och Sveriges koloniala historia i ”När vi var samer”. Möt dem i ett samtal om den gemensamma erfarenheten att efterforska, teckna och skriva fram en tystad och bortglömd historia. Moderator är Erika Hedenström, Forum för levande historia.

Var med på plats eller digitalt
För att delta på plats i Forum för levande historias lokaler på Stora Nygatan i Stockholm anmäl dig här via formuläret här: https://www.levandehistoria.se/kalendarium/min-okanda-historia. Du kan även se samtalet digitalt via livesändning i detta Facebook-event, och här på denna sida.

Visning av utställningen Familjen som försvann
Utställningen Familjen som försvann, baserad på Joanna Rubin Drangers bok Ihågkom oss till liv, visas just nu på Forum för levande historia. I samband med samtalskvällen finns möjlighet att delta i en visning 16.30-17.00. Ingen föranmälan krävs för visningen.

Tid och plats
När: onsdag 25 maj 2022, kl. 17:30 till kl. 19:00
Var: Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem: Alla är välkomna!
Anmälan:
Sista anmälningsdag för att vara med på plats är 24 maj,

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *