Hoppa till innehåll

Min kattresa – seriesläpp och samtal med Åsa Schagerström

Varmt välkommen till Serieteket för ett samtal om Min kattresa, Åsa Schagerströms nya serieroman.
Syster förlag kommer givetvis finnas på plats från klockan 14.30 och boken kommer då gå att köpa och få signerad om så önskas.
Klockan 15.00 äger ett scensamtal om rum mellan Åsa och stadsbibliotekets Patrik Schylström.

Om Min kattresa, text från Syster förlag:
“I Åsa Schagerströms barndom i den småländska jordbruksbygden kryllar det av djur. Hundar, får, höns och otaliga katter. De bra katterna är de som gör sitt jobb och fångar råttor, de som ville kela och lata sig i solen däremot – värdelösa kattskrällen.
Åsa växer upp med övertygelsen om att djur saknar själ, och med ett förakt mot de som gullar och förmänskligar djur.
Som vuxen går hon med på sin dotters heta önskan att skaffa katt. Den stolta hankatten Rubin flyttar in. Till en början håller sig Åsa på avstånd från Rubin, men efter en dramatisk händelse vänder allt.
Min kattresa är en rörande, rolig och djupt mänsklig berättelse om att möta andra levande varelser med ett öppet sinne. Och sig själv.”
Om Åsa Schagerström, text från Syster förlag:
Åsa Schagerström (f.d. Grennvall) är en svensk serieskapare och textilkonstnär.
Hon har sedan debuten 1999 varit en portalfigur inom den svenska seriekonsten. Hennes mest kända verk är Sjunde våningen (2002) och barndomsskildringen Deras ryggar luktade så gott (2014).
Boken Urmodern (2019) är en rakt igenom broderad bildberättelse. Oavsett om hon broderar eller tecknar kännetecknas hennes verk av en mörk och egensinnig bildvärld, tonsäkerhet, drastisk humor och ett genomtänkt bildberättande.
Åsa Schagerström har en Master of Fine Arts från Konstfack där hon tog examen 2002. Hon är bosatt i ett hus i på landet i Sörmland där hon bor med sin familj och sina katter.
Min kattresa är Åsa Schagerströms tolfte bok.

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *