Hoppa till innehåll

Liveteckningskonsert: Knut Larsson och Viktor Spasov

Liveteckningskonserter är sedan länge en självklar del på franska seriefestivaler, men fortfarande inte så spritt i Sverige. En serietecknare och en musiker improviserar tillsammans fram bild och musik. Ibland blir det en storslagen illustration, ibland en liten historia i flera teckningar. Du kan följa hur bilden växer fram på en stor projektion.
✏️ Knut Larsson är en av Sveriges främsta serieskapare, senast aktuell med Dödens ö – Drömmar från den andra sidan (2020).
“Det har sagts att myter är kollektiva drömmar och att drömmar är privata myter. I Dödens ö får vi prov på några av Knut Larssons privata myter, inspirerade av folksagor och uråldrig mytologi.”
Knut Larsson har även gett ut böckerna Krokodilstaden, Lokmannen och Canimus. 2016 fick han Svenska serieakademins Adamson-pris för sin tolkning av Harry Martinsons Aniara.
🎶 Viktor Spasov är en multi-instrumentalist, låtskrivare och artist som för närvarande studerar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Debutskivan, ”Kiddo (Part One)”, släpptes i början av 2020 och därefter har Viktor varit anlitad som jazzgitarrist, indie-låtskrivare och studiomusiker runt om i Norden. Uppföljaren till debuten, ”Phoebe (Part Two)” kom vid årsskiftet och musiken har hittills blivit omskriven i såväl svenska som internationella bloggar och tidningar.
☕️ Fint erbjudande på lunchmacka och fika kommer att finnas i cafét. Men du behöver självklart inte köpa något i cafét för att få ta del av evenemanget.
✏️ Konserten är en del av samarbetsprojektet ”Serieteket c/o Fanfaren” mellan Farsta bibliotek och Serieteket. Serieteket är Sveriges främsta bibliotek för tecknade serier och grafisk litteratur sedan 1996.
Foto: Johan Bergmark
Foto: Tobias Ekelund
Illustration: Knut Larsson, ur Dödens ö – Drömmar från den andra sidan (2020) Kartago förlag

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *