Hoppa till innehåll

Filmvisning + samtal: “No Straight Lines”

NO STRAIGHT LINES – THE RISE OF QUEER COMICS! Dokumentärvisning och samtal med Justin Hall.
EXKLUSIV FILMVISNING I SVERIGE: Fira Halloween med en djupdykning ner i den regnbågsfärgade serievärlden! Möt de amerikanska serietecknarna som bröt ny mark, tänjde gränserna och flyttade fram positionerna.
Fem HBTQ+-serietecknare gör en resa från isolerat hemarbete och egenpublicering till internationella karriärer och omslaget till Time Magazine. Den prisbelönta dokumentären “No Straight Lines” bjuder på en fascinerande inblick mot den amerikanska queerserievärldens dåtid och samtid – från AIDS-krisen och arbetsplatsdiskriminering till sökandet efter kärleken och den snyggaste frisyren. Deras personliga berättelser och verk kommer att få dig att skratta, men också att reflektera över de utmaningar de har mött och övervunnit på vägen.
“No Straight Lines” var först en serieantologi som gavs ut av amerikanska Fantagraphics 2012. Projektet fick en fortsättning i denna dokumentärfilm som hade premiär på Tribeca Film Festival i juni i år, och fick det stora jurypriset på festivalen Outfest i Los Angeles i augusti.
Filmens producent och antologins redaktör Justin Hall finns på plats. Efter filmvisningen kommer han att delta i ett samtal om filmen och den amerikanska queerserievärlden tillsammans med den svenska tecknaren Iso Sling Lindh.
BILJETTPRIS ENDAST 50 KR
FILMFAKTA
USA 2021
Dokumentärfilm
Regi: Vivian Kleiman
Medverkande: Mary Wings, Howard Cruse, Jennifer Camper, Alison Bechdel, Rupert Kinnard m.fl.
Engelskt tal, engelsk textning
Filmlängd 1 timme 19 minuter
Efterföljande samtal med Justin Hall och Iso Lindh ca 1 timme

Evenemanget är avslutat.

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *