Hoppa till innehåll

Favoriters favoritserier: Mats Jonsson

Under 2023 kommer några av Sveriges främsta serietecknare att rekommendera sina favoritserier på Serietekets tipshylla. Först ut är Mats Jonsson som står för tipsen i januari.

Mats Jonsson är en av landets mest hyllade serietecknare. Han bokdebuterade 1998 med den självbiografiska ungdomsskildringen Unga norrlänningar och har sedan dess gett ut ett flertal uppmärksammade verk såsom Hey princess, Mats kamp, Nya Norrland och När vi var samer. Han är en av våra främsta företrädare för den genre som han själv betecknar som “taffligt tecknad självbio”, men på senare år har han tagit avstamp i självbiografin för att berätta om större ämnen, såsom relationen mellan stad och landsbygd, och förtrycket mot de samiska folken genom tiderna. Han har också varit redaktör och förläggare för Galago och tecknar satiriska seriekrönikor i Arbetet, nyligen samlade i boken Mats Jonsson drar åt Helvete! Även barnböcker har skapats av hans penna, såsom Monstren i skogen och Blod i gruset.

Mats är serieälskare sedan barnsben, så när vi frågade honom om favoritserier fick vi över trettio titelförslag i ett huj, nya som gamla. Nedan har du hela listan.

Serieteket tillhandahåller de flesta av titlarna för utlån och de står på vår tipshylla under hela januari.

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Arkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *